Naapureiden vedenkulutus taloyhtiössä

19.11.2018

Vieläkö teidän taloyhtiössänne maksetaan naapurin vedenkulutuksesta?

Ei kannata! Säästät selvää rahaa, kun maksat vedestä vain oman kulutuksesi mukaan. Kulutukseen perustuva laskutus lisää yhdenmukaisuutta ja tasa-arvoa.

Monissa taloyhtiöissä vedestä maksetaan edelleen kiinteällä kuukausihinnalla, vaikka huoneistokohtainen vedenkulutus voi vaihdella suurestikin. Asiakkaidemme mukaan säästöä on kertynyt jopa 25-50 prosenttia, kun laskutus tapahtuu todellisen kulutuksen mukaan.

Veden etäluentajärjestelmän avulla vältytään kokonaan mittareiden rullalaskureiden luennalta. Tämä säästää aikaa ja rahaa, sillä huoltomiesten ei tarvitse enää käydä osakkaiden tai vuokralaisten asunnoissa lukemassa mittareita. Lisäksi etäluennasta saadaan yleensä erilaisia hälytystietoja, kuten vuotohälytys tai ylivirtaushälytys. Niiden avulla voidaan säästää jopa kymmeniä tuhansia euroja, kun vuoto havaitaan ajoissa ja toimitaan sen mukaan.

Vähennät myös ympäristön kuormitusta kiinnittämällä huomiota vedenkulutukseesi. Veden pumppaamiseen ja puhdistamiseen kuluu energiaa ja siihen käytetään myös kemikaaleja.

Tiesitkö, että:

  • Keskimääräinen vedenkulutus kerrostalossa on 155 l/asukas/vrk. Lämpimän veden osuus kokonaiskulutuksesta on noin 40 prosenttia.
  • 10 minuutin suihku kuluttaa vettä 120-150 litraa, josta lämmintä vettä on 60 prosenttia.
  • 20 minuutin suihku päivittäin maksaa noin 600 euroa vuodessa, kun taas 5 minuutin suihkulla kustannukset jäävät noin 150 euroon.
  • Pesemällä likaiset astiat tiskikoneessa käytät vähemmän vettä kuin pesemällä ne käsin.

Mitä me tarjoamme?

Me tarjoamme skaalautuvia vedenmittausjärjestelmiä, jotka tekevät huoneistokohtaisesta vedenmittauksesta helppoa ja kustannustehokasta. HYDROLINK-vedenmittausjärjestelmällä säästät rahaa, vettä ja ympäristöä. Järjestelmä seuraa kylmän ja lämpimän veden kulutusta läpi vuorokauden vuoden jokaisena päivänä.

Taloyhtiö voi itse päättää laskutetaanko asiakkaita kulutuksen mukaan esimerkiksi yhden tai kolmen kuukauden välein. Laskutustiedot saadaan siirrettyä helposti isännöitsijän jo käytössä olevaan laskutusjärjestelmään. Hydrolink Online-palvelu tukee kaikkia yleisimpiä laskutusjärjestelmiä ja uusia lisätään tarvittaessa.

Lisäksi edullinen Premium Online -lisenssi antaa asukkaille mahdollisuuden seurata omaa vedenkulutustaan litroina ja euroina Oma Hydrolink -mobiilisovelluksella tai tietokoneen selaimella.

Lue myös:

Vesilaitokset huomio! 6 syytä hankkia etäluettavia vesimittareita
Asiakaskokemus: Vesimittarit toimitettiin vaivatta

« Palaa takaisin