Siirry sisältöön

Vesimittarit

Vesimittarimme ovat laadukkaita B-Metersin vesimittareita, joita voi käyttää luotettavana laskutuksen perusteena. Valikoimastamme löytyy huoneistokohtaisia, kunnallisteknisiä ja teollisuuteen tarkoitettuja kylmä ja lämmin vesimittareita. Lisäksi meillä on impulssi- ja kuumavesimittareita, M-Bus- langattomia- ja väylävesimittareita sekä erilaisia vesimittareiden lisätarvikkeita, kuten liittimiä ja tiivisteitä.

Etsi tuotteita
Valitse tuotekategoriat
Näytä tuotteet

Kattava valikoima

Huoneistokohtaisia mittareita on sekä manuaalisesti luettavia että etäluettavia. Kunnallisteknisiä vesimittareita ovat esimerkiksi märkälaskijalla toimivat CPR ja GMB sekä kuivalaskijalla toimiva malli GMDM. Meiltä nyt myös kunnallistekniset IoT-vesimittarit valmiilla ”avaimet käteen” HYDRONET-pilvipalvelulla, joka on täysin ilmainen palvelu. Impulssivesimittarit toimivat impulssilaitteella, ja niihin on yhdistettävissä esimerkiksi näyttölaite, johon voi kytkeä kerrallaan 1–4 mittaria. M-BUS-vesimittarit voi kytkeä kätevästi suoraan M-BUS-väylään (malleina GSD-, RFM- ja GMDM-RFM).

Yleistä vesimittareista

Vesimittarilla mitataan valitun vedenkäyttöpaikan kulutusta kuutioina (litroina) ja se asennetaan tuloveteen ennen muita vesilaitteita. Mittaria käytetään laskutukseen esim. huoneistossa kulutetusta vedestä. Kylmälle ja lämpimälle vedelle on erilliset mittarit, jotka ovat yleensä värikoodattuina KV (kylmävesi) sininen ja LV (lämminvesi) punainen.

Päävesimittari on vesilaitoksen omistama ja huoltama. Normaalisti vesilaitos tekee yhden liittymän omakotitaloon, paritaloon, kerros- tai rivitaloyhtiöön. Tämän mittarin perusteella vesilaitos laskuttaa verkostossa olevia asiakkaitaan. Alamittarit taas asennetaan asuntoihin, millä saadaan jyvitettyä kustannukset asukkaiden kulutuksen mukaan. Taloyhtiö omistaa ja huoltaa huoneistokohtaiset vesimittarit.

Meiltä innovatiiviset LVI-tuotteet kaikkiin tilanteisiin