Välty vesivahingoilta

25.04.2019

Välty vesivahingoilta!

Vappu sekä muut kevään ja kesän juhlat lähestyvät. Ihmiset lähtevät mökeilleen, ja jättävät kotinsa tyhjilleen. Entä jos pitkään tyhjillään olleessa kodissa tai loma-asunnossa vastassa odottaakin vesivuoto? Lue vinkkimme vesivuotojen ennaltaehkäisyyn ja ajoissa havaitsemiseen!

Tunnista yleisimmät vesivuotojen aiheuttajat

Finanssialan keskusliiton vuosien 2012-2013 vakuutusyhtiöille tekemän vuotovahinkoselvityksen mukaan suhteellisesti suurin osa vuotovahingoista tapahtuu kerrostaloissa. Yleisimmät vuotojen taustalla olevat lähteet piilevät putkistojen osalta viemäriputkistoissa ja kylmän käyttöveden putkistoissa. Kodinkoneista eniten vuotoja aiheuttaa astianpesukone. Myös lämmitysverkosto, vesikalusteet, lämpimän käyttöveden putkistot sekä muut vedentuloon liittyvät koneet, laitteet ja putkistot saattavat olla vuotojen lähteinä. Viemäriputkistojen osalta taustalla on usein tukkeutuminen, mekaaninen rikkoutuminen, korroosio tai rakennus-, työ-, suunnittelu- tai asennusvirhe.

Selvityksen mukaan vuonna 2012 Etelä-Pohjanmaan ja Etelä-Suomen alueilla tapahtui yhteensä noin 36 000 korvattavaa vuotovahinkoa, joista koitui maksettavaksi 157 miljoonan euron korvaukset. Toisin sanoen vakuutusyhtiöt korvasivat noin sadan vuotovahingon osalta 430 000 euroa joka päivä. Vuotovahinkojen korvaukset ovat jatkuvassa nousussa, ja vuotojen ennaltaehkäisyn ja ajoissa havaitsemisen merkitys korostuu entisestään.

Ennaltaehkäise ja havaitse vesivuodot ajoissa

Vesivuotojen ennaltaehkäisy tapahtuu useiden tahojen yhteistyössä aina suunnittelijoista, rakentajista ja isännöitsijöistä vakuutusyhtiöihin ja käyttäjiin. Vesivuotojen ja -vahinkojen ennaltaehkäisy, ajoissa tapahtuva havaitseminen ja nopea reagointi ovat avainasemassa vahinkojen suuruuden minimoimiseksi.

Käyttäjien osalta ennaltaehkäisyn kannalta olennaista on vedentulon sulkeminen asunnon tai loma-asunnon jäädessä pidemmäksi aikaa tyhjilleen. Vesivuodon havaitsemisessa auttaa puolestaan vuodosta hälyttävä vuotovahti. Ei tule myöskään unohtaa laitteisiin perehtymistä, niiden toimivuuden säännöllistä tarkastusta sekä asianmukaista käyttöä. Ennaltaehkäise ja havaitse vuodot, sekä tunnista vuotolähde ajoissa. Reagoimalla nopeasti säästät sekä aikaa, vaivaa että rahaa!

Hydrolink -järjestelmän vuotohälytys auttaa minimoivaan vahinkoja

Vastauksena vesivuotojen havaitsemiseen ajoissa toimii osaltaan vuotovahti mikä on saatavilla Kokan Hydrolink-järjestelmiin.

Vesimittari seuraa sen läpi virtaavaa vettä ja hälyttää isännöitsijälle ja huoltoyhtiölle mikäli jossakin asunnossa epäillään tapahtuneen vesivuotoa. Vuotovahti sisältyy Hydrolink Online Premium -palveluun.

Ennaltaehkäise vesivuodot sähkötoimisella sulkuventtiilillä!

Vielä vuodon havaitsemistakin merkittävämmässä asemassa on vuotojen ennaltaehkäisy, jonka avulla vältytään vahingoilta kokonaan. Mikäli olet lähdössä pidemmäksi aikaa pois kotoa, kannattaa vedentulo sulkea esimerkiksi Kokan näppärällä SOM-CR -sähkötoimisella sulkuventtiilillä! Muista sulkea vedentulo myös jättäessäsi loma-asuntosi pidemmäksi aikaa tyhjilleen. Sulkemalla vedentulon varmistat välttymisen ikäviltä vuotoyllätyksiltä, ja voit keskittyä nauttimaan olennaisesta!

Toivotamme sinulle ihanaa kevättä, ja vuotovapaata vappua sekä muita kevään ja kesän juhlia!

« Palaa takaisin