VESIMITTARIT

Valikoimastamme löytyy huoneistokohtaisia, kunnallisteknisiä ja teollisuuteen tarkoitettuja vesimittareita. Lisäksi meillä on impulssi- ja lämminvesimittareita, M-BUS-väylävesimittareita sekä erilaisia vesimittareiden lisätarvikkeita, kuten liittimiä ja tiivisteitä. Huoneistokohtaisia mittareita on manuaalisesti luettavia sekä etäluettavia. Kunnallisteknisiä vesimittareita ovat esimerkiksi märkälaskijalla toimivat CPR ja GMB, sekä kuivalaskijalla toimivat mallit GSD ja GMDM. Meiltä nyt myös kunnallistekniset IoT-vesimittarit valmiilla ”avaimet käteen” pilvipalvelulla.

Impulssivesimittarit toimivat impulssilaitteella, ja niihin on yhdistettävissä esimerkiksi näyttölaite, johon voi kytkeä kerrallaan 1-4 mittaria. M-BUS-vesimittarit voi kytkeä kätevästi suoraan M-BUS -väylään (malleina GSD-RFM ja GMDM-RFM).

YLEISTÄ VESIMITTAREISTA

Vesimittarilla mitataan valitun vedenkäyttöpaikan kulutusta kuutioina (litroina) ja se asennetaan tuloveteen ennen muita vesilaitteita. Mittaria käytetään laskutukseen esim. huoneistossa kulutetusta vedestä. Kylmälle ja lämpimälle vedelle on erilliset mittarit, jotka ovat yleensä värikoodattuina KV (kylmävesi) on sininen ja LV (lämminvesi) on punainen.

Päävesimittari on vesilaitoksen omistama ja huoltama. Normaalisti vesilaitos tekee yhden liittymän omakotitaloon, paritaloon, kerros- tai rivitaloyhtiöön. Tämän mittarin perusteella vesilaitos laskuttaa verkostossa olevia asiakkaitaan. Alamittarit taas asennetaan asuntoihin, millä saadaan jyvitettyä kustannukset asukkaiden kulutuksen mukaan. Taloyhtiö omistaa ja huoltaa huoneistokohtaiset vesimittarit.