Med passion för vattenmätning

Det bredaste utbudet av lösningar i Finland med över 50 års erfarenhet. Mer än 4000 levererade fjärravläsningssystem.

Koka Youtube video pikkukuva

De mest avancerade vattenmätningssystemen på marknaden

Vi tillhandahåller de mest avancerade vattenmätningssystemen på marknaden och den bästa expertisen i branschen. Fjärravläsningssystemen som utvecklats för vattenmätning påskyndar vattenfaktureringen och gör det lättare för kunderna att övervaka sin förbrukning. Nedan kan du bekanta dig med lägenhetsspecifika vattenmätningssystem samt vattenmätare med fjärravläsning för vattenverk och vattenandelslag.

Koka Oy – Över 50 år som pionjär

Koka Oy är Finlands ledande företag som specialiserat sig på vattenmätning och till den relaterad dataöverföring och tjänster. Vår specialkompetens när det gäller att använda olika teknologier inom IoT i kombination med decennier av erfarenhet som leverantör av vatten- och energimätutrustning gör det möjligt för oss att alltid hitta den bästa lösningen snabbt och pålitligt. Såväl bostadsaktiebolag, vattenverk som andra aktörer kan dra nytta av våra användarvänliga molntjänster och i bästa fall njuta av helautomatiserad förbrukningsbaserad kostnadsdelning. Våra tjänster som utvecklats för finländska behov gör det mycket enkelt och pålitligt att övervaka och fakturera förbrukningen. Vår mobilapp engagerar också de boende i att minska fastighetens energikostnader. Med våra lösningar vill vi också arbeta tillsammans för att främja det stora målet att spara energi, minska vårt koldioxidavtryck och en bättre framtid.

Grundat

1968

Anställda

21 personer

Omsättning

9,9 milj. €

Verksamhetsort

Helsingfors

Kokas historia

1968

Kokas grundare Kalevi Kariluoma introducerade vattenlås av plast på den finländska marknaden

Koka Oy grundades i slutet av 1960-talet, när Kalevi Kariluoma, som hade arbetat i VVS-företag under hela sitt yrkesverksamma liv, upptäckte att det fanns stora möjligheter för vattenlås av plast för tvättfat som tillverkades av en tysk fabrik. Fram till dess hade vattenlåsen på marknaden tillverkats av gjutjärn eller mässing. Varken Kalevis brist på språkkunskaper eller dagsarbete hindrade honom från att grunda företaget och påbörja en importverksamhet.

1970

Vattenlåset Akseli av plast blev marknadsledande

Plast var ett avancerat material i produktgruppen och det krävdes mycket arbete för att få kunder och olika användargrupper att förstå materialets fördelar. Vid den tiden fanns det inga typgodkännandecertifikat – för att inte tala om EU-certifikat. Plastvattenlåset Akseli blev snart berömt, och det var länge det enda plastalternativet på marknaden och var även marknadsledande i många år.

1980

Tillsammans med samarbetspartners utvecklades flera innovativa produkter för marknaden

Under 1980-talet utvecklade Koka Oy och dess samarbetspartners flera innovativa produkter för den finländska marknaden inom olika produktgrupper. Utgångspunkten har alltid varit den mest funktionella och avancerade lösningen för användaren.

1990

Samarbete med B-Meters

Samarbetet med B-Meters inleddes på 1990-talet och Koka Oy blev auktoriserad representant i Finland.

2022

Respekterad expert på vattenmätning – Årlig försäljning av mer än 100 000 enheter i Finland

Det nära samarbetet med B-Meters som varat i decennier har lett till att de båda parterna har fått ledande positioner inom sina respektive sektorer och utvecklats till respekterade experter inom vattenmätning. B-Meters årliga produktion på mer än 2,5 miljoner enheter över hela världen är en betydande mängd, liksom Kokas årliga försäljning på mer än 100 000 enheter i Finland. Dessa positioner är ett resultat av framgångsrik produktutveckling och långsiktigt arbete samt investeringar i service. Vår roll som pionjär ligger i vårt företags DNA. Vi har alltid varit bland de första att utnyttja ny teknik – utan att för den skull glömma traditionerna.

Kom med i vår tillväxt

Vår tillväxt fortsätter och vi letar ständigt efter nya experter till vårt snabba team. Vill du vara med och utnyttja tekniken både vad gäller mätningar och dataöverföring, samt främja införandet av lösningar som syftar till att spara energi?

  • Teknisk säljare – expert på vattenmätning
  • Teknisk support
  • Lager-/monteringsarbetare

Om någon av dessa uppgifter känns som din framtid, skicka information om dig själv till oss. Vi utbildar utförligt inom varje uppgift, så tidigare arbetslivserfarenhet eller utbildning är inte avgörande. En förutsättning för att få börja jobba hos oss är en inställning som passar i vår avslappnade företagskultur, förmåga att tillägna sig tekniska frågor och viljan att utvecklas.

Rekrytering

Trots företagets ålder är vi fortfarande på många sätt som ett startup- företag.

Teknisk chef

Ville Nieminen

Det är fantastiskt hur alla här alltid ser framåt. Vi är som ett samspelt fotbollslag.

Lagerarbetare

Roni Ståhl

Arbetsgivarens genuina intresse för de anställdas välbefinnande förmedlas starkt i vardagen.

Account Manager

Niko Peets